Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Naučte sa, čo nakupujete #5: Ako recyklovať obaly nielen z kozmetiky?

– Martin Engervik

Záleží vám na životnom prostredí? Separujte! Svojím aktívnym a uvedomelým prístupom k odpadu sa postaráte o čistejšie životné prostredie, šetríte prírodné zdroje surovín a energie, redukujete množstvo odpadu na skládkach.

Viete, ako na to?

Farebné nádoby na odpad vo veľkej miere uľahčujú spôsob, ako ho triediť. Pritom každá nádoba je určená na iný druh odpadu.

Žltá nádoba – plasty

Chcete sa naučiť správne separovať plasty? Do žltých nádob patria stlačené PET fľaše , obaly z jogurtov, vrecká, fólie, polystyrén, obaly z pracích práškov a kozmetiky.

Zelená nádoba – sklo

Do zelených kontajnerov patria nevratné fľaše, poháre, sklenené črepy, tabuľové sklo ale aj sklenené obaly z kozmetiky či prírodných olejov.

Modrá nádoba – papier

Do kontajnera tejto farby vyhadzujte noviny, časopisy, reklamné letáky, krabice, kartóny, papierové tašky ale aj krabičky, v ktorých ste si domov doniesli obľúbené kozmetické výrobky.

Červená nádoba je určená na kov, hnedá nádoba slúži na biodpad.

Marina Miracle je členom Green Dot

Green Dot Norway už viac ako 20 rokov zabezpečuje zber použitých obalov z celej krajiny na následnú recykláciu. Každou fľaštičkou, ktorú vám, našim zákazníkom balíme a posielame, pomáhame Green Dot pokryť náklady na recykláciu.

V roku 2017 sme zmenili obal našich výrobkov a používame výlučne recyklovateľné materiály. Dúfame, že rovnako vy,  pridáte ruku k dielu a bude vám spolu s nami záležať na tom, aby obaly produktov Marina Miracle boli odovzdané na recykláciu.

Týmto príspevkom končí náš seriál, v ktorom ste sa mohli dozvedieť viacero zaujímavých vecí:

Naučte sa, čo nakupujete #1: Aký je rozdiel medzi prírodnou, bio, eko či raw kozmetikou?

Strácate sa v množstve kozmetických výrobkov a neviete si vybrať ten, ktorý skutočne ukrýva to, čo sľubuje v zložení? Ak nepoznáte rozdiely medzi prírodnou, eko, bio či raw kozmetikou, nechajte si poradiť. Vyberajte tie najlepšie, najúčinnejšie, najkvalitnejšie a neverte reklamným ťahom.

Naučte sa, čo nakupujete #2: Ako čítať a rozumieť zloženiu kozmetiky?

Zaujal vás obal a produkt skončil v nákupnom košíku? Chyba! Predtým, ako si domov odnesiete nový peeling, krém či masku, presvedčte sa, či skutočne ulahodí a prospeje vašej pleti. Dbajte na to, aby zloženie kozmetiky bolo čo „najčistejšie“, účinné a nielen kráse ale aj zdraviu pleti prospešné. Pritom rozumieť kozmetike a jej zloženiu nie je vôbec náročné. Stačí, ak si osvojíte 5 jednoduchých pravidiel, ktoré vás výberom a kúpou vhodných produktov pohodlne prenesú.

Naučte sa, čo nakupujete #3: Poznáte rozdiel medzi krémom, olejom či sérom?

Snažíte sa robiť pre zdravie a krásu vašej pleti maximum? Prehýba sa polička v kúpeľni pod množstvom produktov, ktoré ste v eufórii nakúpili a pri tom neviete ako, kedy a čo použiť? Ak ste svoju skincare rutinu povýšili na vyšší stupeň a okrem odlíčenia jej doprajete aj starostlivosť navyše, tlieskame! Viete ale, ako a kedy krém, olej, sérum či toner používať a v čom je medzi nimi rozdiel?

Naučte sa, čo nakupujete #4: Akú trvanlivosť má váš obľúbený krém či olej?

Použiteľné alebo súce do koša? Ak sa aj vaša polička v kúpeľni prehýba pod množstvom produktov, možno je najvyšší čas skontrolovať, či nie sú po expirácii. To, čo nedáte telu, nedávajte ani pleti. Kozmetické produkty po expirácii totiž nielen strácajú svoje pôvodné vlastnosti či účinky, spôsobiť môžu aj rôzne neželané alergické reakcie!